Wij bieden thuisbegeleiding aan mensen met

een lichamelijke en / of verstandelijke beperking.

Wilt u hulp?

 

U heeft zelf een lichamelijke en/ of verstandelijk beperking of u verzorgt een familielid/  vriend(in) met een beperking en wilt hierbij graag ondersteunt worden. Dan kunt u zich aanmelden bij Stichting Opo Doro Thuisbegeleiding. 

Wij maken een afspraak met u voor een intakegesprek bij u thuis. In dit gesprek willen we u beter leren kennen en horen wij graag uw verhaal. Samen kijken we hoe de situatie op dit moment is en  welke hulpvraag u heeft. Vervolgens gaan we kijken hoe we samen kunnen werken aan een oplossing. Vraag naar de kosten voor een intakegesprek en de thuisbegeleiding.

Opo Doro betekent ‘open deur’ of ‘kans’ in het Surinaams. We willen mensen met een beperking ondersteunen, samen nieuwe deuren openen zodat ze een nieuwe kans krijgen op verbetering van de kwaliteit van leven. De dienstverlening van Opo Doro Thuisbegeleiding bestaat uit

Advies en informatie

Wij geven advies en informatie. Dat kan bijvoorbeeld zijn over de beperking en/ of aandoening van uw kind en welke begeleiding en verzorging nodig is. U kunt een afspraak met ons maken, dan komt er een medewerker bij  u thuis voor een intakegesprek.

Bemiddeling

Als u ondersteuning nodig heeft van een andere instantie of organisatie in Suriname dan kunnen wij u hierover informatie geven en zo nodig begeleiden bij de aanmelding en/ of gesprekken. 

w

Begeleiding

Wij geven thuisbegeleiding,  bijvoorbeeld om de ontwikkeling te stimuleren van kinderen met een achterstand of te ondersteunen bij gedragsproblemen.

Enkele voorbeeld van onze dienstverlening:

  • U heeft een afspraak bij een arts in het ziekenhuis, een medewerker gaat met u mee zodat u later door kunt praten over wat er besproken is en dit toe te passen in uw thuissituatie.
  • U heeft een rolstoel nodig, een medewerker gaat met u mee voor het opmeten en het uitzoeken van de juiste rolstoel.
  • U baadt uw kind met beperking zelf, een medewerker kijkt met u mee en geeft adviezen die het mogelijk wat makkelijker kunnen maken voor u.
  • Uw kind met beperking lijkt maar niet naar u te willen luisteren, een medewerker kijkt met u mee en geeft adviezen hoe u met uw kind om kunt gaan.
  • U heeft een lichamelijke beperking en zit de hele dag thuis, een medewerker gaat met u zoeken naar een zinnige dagbesteding.
  • Uw kind heeft een ontwikkelingsachterstand, een medewerker gaat met u mee voor een screening van uw kind en kijkt samen met u hoe u de ontwikkeling van uw kind kunt stimuleren.

Heeft u hulp nodig of begeleiding? Aarzel niet om CONTACT met ons op te nemen.

Neem contact op. Raak betrokken.

w

Contact in Suriname

adres: Dr. Sophie Redmondstraat 167
Postbus 196 - Kerkplein
Plaats: Paramaribo
Telefoon: +597 8712206
E-mail: contact@opo-doro.org

Contact in Nederland

Rekening van Stichting Romario (ANBI status)
NL93RABO0150 4474 18
Of doneer direct online via: Geef.nl
www.stichtingromario.nl

}

Openingstijden

Maandag 7.00-15.00 uur
Dinsdag 7.00-15.00 uur
Woensdag 7.00-15.00 uur
Donderdag 7.00-15.00 uur
Vrijdag 7.00-15.00 uur